Belko SZR

O nama

Firma Belko SZR se bavi proizvodnjom i prodajom gašenog i negašenog kreča. Osnovana je u martu 2007.godine kao odgovor na sve veću potražnju na tržištu za krečom u ovom obliku. Proizvodnja se obavlja u mestu Brezovica, nadomak Trstenika. Proizvodni pogon trenutno obuhvata 3 bazena ukupnog kapaciteta oko 75.000kg mesečno. Proizvodi se odatle dalje distribuiraju na gradilišta širom Srbije i regiona.

Inače, u proizvodnji kreča imamo višedecenijsko iskustvo, a konkretno, u proizvodnji gašenog kreča se od samog početka držimo toga da je kvalitet ono što nas čini prepoznatljivim među kupcima, i jedino sa takvim proizvodom i želimo da konkurišemo na tržištu.

Kvalitet se pre svega odnosi na rudu koju koristimo u proizvodnji. Sem toga, jako bitan je i sam proces gašenja, koji smo se trudili da usavršimo koliko god je to moguće, vodeći računa o tome da čistoća krajnjeg proizvoda bude bez kompromisa, a kada je proizvod takav, onda je i njegova izdašnost u praktičnoj primeni maksimalna. Kada je izdašnost maksimalna, onda se pravi i najbolja ušteda, tj potrošnja po kvadratu zida je minimalna.

Dokaz našeg kvaliteta su brojni crkveni objekti sa kojima smo sarađivali poslednjih godina, a u čijoj gradnji se uz vrhunsko znanje, traže i vrhunski materijali koji pružaju dugotrajnost takvim objektima. Gašeni kreč koji se koristi kod ovakvih objekata, mora biti vrhunskog kvaliteta i čistoće.

Kako se pravi gašeni kreč?

Gašeni kreč dobija se gašenjem živog (negašenog) kreča. Kreč se gasi na taj način što se posuda za gašenje najpre napuni izvesnom količinom živog (suvog) kreča, u koji se zatim dodaja voda. Kreč se raspada i gasi razvijajući temperaturu od oko 150 °C, zbog čega je obavezno mešanje izvesnim alatom. Nakon obavljenog postupka gašenja, ugašeni kreč je potrebno da „odleži“ određeno vreme kako bi masa otpustila višak vode i zgusnula se do određene gustine.Taj perod je najčešće 4 nedelje. Nakon toga spreman je za pakovanje u ambalažu i korišćenje. Njegova hemijska formula je Ca(OH)2

Kontakt

SZR Belko
Brezovica bb,
37240 Trstenik

Email:
belko.szr@gmail.com

 
Telefoni:
036 641 335, 063 641 335
 

2018. SZR Belko. All rights reserved.

TOP